HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Onze BBQ Methode

Onze Blue Smoke barbecue manier is in feite een combinatie van indirect grillen en warm roken. Voor indirect grillen heb je een afluitbare grill nodig - zoals bijvoorbeeld een Green Egg, Weber of Outdoor Chef - die als een oven de warmte van het vuur binnen houdt. Voor warm roken laat je vochtige brokken of snippers rookhout met de gloeiende houtskool mee smeulen. De geur van de rook kan zo lekker in het vlees trekken.

Foto van Warm Gerookte Kalfs Spare Ribs door Blue Smoke BBQ


Hier Uw Advertentie ?


Onze Barbeque Procedure...

Indirect Grillen en Warm Roken in een Kogel Barbeque.

Gewoonlijk gaat onze barbeque methode als volgt, zo ongeveer...

1.

Drie varkens procureurs (halskarbonades of 'Boston Butts'), dry rub lekker stevig ingemasseerd, klaar om de bbq op te gaan. Je koopt een hele kip, of een stel mooie kippenpoten, of een hele kalkoen, een procureur ("Boston Butt"), platte ribben, een hele lamsbout, of zoiets dergelijks;

2.

Je doet je vlees een nachtje in de marinade of je wrijft het lekker in met een mix van droge kruiden en specerijen ("Dry Rub");

3.

Je richt je barbecue in voor indirect grillen, stookt de houtskool briketten op, en voegt wat rookhout toe voor een mooi en welriekend rookpluimpje;

4.

Je legt je vlees op de grill, sluit het deksel;

5.

Tijd om te gaan zitten en genieten - de rook en de warmte van het houtskool vuur doen het verdere werk.Hier Uw Advertentie ?


Volop Tijd om te Relaxen

Sliert Blauwe Rook... Terwijl je Weber barbeque grill een paar uur lekker staat te roken: relax!

Neem nog een biertje, ga in de zon liggen, mix een cocktailtje, maak een mooie salade, dek de tafel, nog een biertje, je ziet maar.

Ik ben dol op die dunne sliert geurige blauwe rook die vanuit de barbecue de tuin door krult. Kan er uren naar kijken. Het is erg rustgevend, beter dan psycho-therapie!

Een paar van onze prettig gestoorde vrienden... Nodig wat vrienden uit, stook samen je barbecue op, glaasje wijn er bij, kijk samen naar die blauwe rook, relax, praat bij, en deel een ervaring die iedereen zich nog jaren zal herinneren.


Hier Uw Advertentie ?


Echte Smaak van Barbecue

En dan, na al dat hard uitrusten, mediteren, ouwehoeren en genieten, de beloning: ETEN!

Proef de échte smaak van barbecue. Kip, lam of varken, het maakt niet uit.

Varkens procureur (halskarbonade of 'Boston Butt'), na 5 uur warm roken supergaar en klaar om er 'Pulled Pork' van te maken. Deze rokerige smaak en unieke geur brengen herinneringen terug van tijden die je al lang vergeten was.

Of misschien zijn het wel flarden van een vorig leven, wie weet...

Onze vrienden genieten er ook van. Het werkt aanstekelijk: drie hebben inmiddels zelf ook een Weber gekocht en we wisselen volop ideëen en recepten uit.

Het is niet alleen een móoie hobby, maar ook een héerlijke hobby!

Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !