Winter Barbecue
BBQ Brengt Gezelligheid als het Buiten Koud Is
Barbecue brengt veel genoegen en gezelligheid, vooral in de wintermaanden. Veel mensen denken bij barbecue aan warm weer en korte broeken, en realiseren zich niet dat juist bij koud, nat en slecht weer een barbecue pas écht gezellig wordt! Je hoeft alleen maar te zorgen dat je droog en een beetje beschut staat.
Met de door Blue Smoke BBQ gebruikte techniek van warm roken en indirect grillen hoef je niet de hele tijd met de barbecue in de weer te zijn. Integendeel, die warme ketel doet het werk en verwarmt je gasten, en daar bij heb jij zelf - als pitboss en als ceremoniemeester - volop tijd over om mee te genieten!
Probeer zo'n winter barbecue en ontdek de echte gezelligheid. Laat je gasten zich warm kleden, maak een mooie kan Glühwein, zorg voor warme chocola, vergeet de Cognac en de Jägermeister niet, lichtsnoertje er bij, vuurkorf aan, een mooi stuk vlees op de barbecue, passend muziekje... Heb je 'm?
Winter BBQ Menu Suggesties
Voor de winter BBQ kunnen we u van harte aanbevelen:
Warm Gerookte Varkenshielen
Een echt Brabants Hammetje! De varkens hielen in dit barbecue recept zijn eerst ingewreven met een lekkere pittig-zoete mosterd-rub, en daarna dik drie uur warm gerookt met eiken hout.
Gepekeld en Warm Gerookt Spek
Dit gepekeld en warm gerookt spek is - in plakjes en met een beetje mosterd - een lekkernij op een stukje roggebrood.
Smaakt natuurlijk ook geweldig bij de zuurkool!
Surinaams Geroosterd Varken (Losie Agoe Metie)
In Suriname wordt dit geroosterd varken Losie Agoe Metie genoemd. Mijn vriend Edgar maakt het gewoonlijk op Kerstavond. Iedereen die langs komt moet een stuk proeven.
En Brada! - het is lékker!
Gepekelde en Warm Gerookte Hele Beenham
Deze hele varkenspoot hebben we eerst 16 uur ondergedompeld in een kruidige pekel. Daarna is deze mooie bundel fricandeau, beenham en andere beenspieren bijna tien (10!) uur warm gerookt met brokken eiken hout in de barbecue.
Duitse Kalkoen Barbecue
Voor ons traditionele Blue Smoke "Turkey Burn" winter barbecue feest van 2009 hadden wij gekozen voor het thema "Duitsland". Daar hoort natuurlijk een echt Duits kalkoen recept bij!
Barbecue Technologie...
Hier vindt u nog meer barbecue "technologie", indien nodig: