HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Blue Smoke Barbecue Feest Muziek

Ik heb mijn hele leven al van muziek gehouden. En allerlei muziek. Rond 1985 ontdekte ik de Afro Caribische Muziek. Eerst Cumbia, toen Salsa, Merengue en Bachata. Voor mij is de Afro Caribische Sound - met haar energieke geluid en opzwepende ritme - de ultieme feest muziek.

Ergens laat jaren zestig was ik al een levenslange liefde begonnen met de Blues en haar dikke neefje genaamd "Rock Muziek". In die zelfde tijd werd ik ook nog eens verliefd op de klassieke Soul en R&B, en - om het allemaal nog veel erger te maken - flirtte ik vrij heftig met Country and Western, en met Tex-Mex, Mariachi en Norteña, en met Reggae en Calypso.

Ik geloof niet dat je mij op muzikaal gebied eenkennig kunt noemen...


Hier Uw Advertentie ?


BBQ Muziek ?

Muziek is geen vereiste voor een goede barbecue. Maar als je je barbecue feest een bepaalde sfeer wilt geven, dan kan de juiste muziek je geweldig helpen.

Op deze pagina noemen we een aantal muziek titels en geven daarbij aan wat voor soort vlees een goede combinatie zou kunnen vormen. Dit is natuurlijk geen exacte wetenschap, en mocht u een andere mening hebben over een hier voorgestelde combinatie kies dan alstublieft voor wat u denkt dat het beste is.

De muziek titels die in de hier in opgenomen lijsten genoemd worden dienen slechts als leidraad. Ofschoon hier alleen goede muziek opgesomd wordt, zijn de lijsten zeker niet bedoeld als "de beste van".

Verder, indien u een compilatie CD zou willen maken, gooi dan gerust wat stijlen door elkaar. Met name voor de Caribische muziek geldt dat een goede mix van verschillende stijlen uw CD een stuk interessanter maakt.

Het probleem: zó veel goede muziek, en zó weinig tijd om er van te genieten...


Hier Uw Advertentie ?


Wat Hebben We Zoal in Huis?

In de film "The Blues Brothers" komen Jake en Elroy met de Band op een gegeven moment aan bij een club ergens ver buitenaf waar ze béide soorten muziek hebben:

Ze hebben Country ánd Western.

Hier bij Blue Smoke BBQ hebben we er een paar meer...
Hier Uw Advertentie ?


Blues & Company

De Blues. Diep geworteld in de zuidelijke staten van de USA (de "Barbecue Belt"). Er is eigenlijk geen muziek die meer toepasselijk is voor een "Southern Style" barbecue dan de Blues en aanverwante stijlen.

Deze muziek combineert heel goed met elk soort barbecue, maar vooral met varkensribben, rund (zoals "brisket", waar wij de sucadelappen van snijden), of kip, zoals:

Blue Smoke Warm Gerookte KipBlue Smoke Warm Gerookte Kip
Er moeten minstens duizend manieren bestaan om een kip klaar te maken... Maar op déze manier maak je zelfs van de eenvoudigste en goedkoopste diepvrieskip een echte delicatesse.

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ selectie van Blues en oude Rhythm & Blues, in tamelijk willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Country & Western

Goeie ouwe Country muziek. Combineert met alle soorten barbecue, maar met name met rund of kip.

Hier de speciale Blue Smoke BBQ selectie van Country & Western, in willekeurige volgorde:

Hier Uw Advertentie ?


Elvis en zijn Vrienden

Eigenlijk weet ik niet helemaal zeker of alle hieronder genoemde artiesten in werkelijkheid wel zulke goede vrienden van Elvis Presley waren.

Wat ik wel zeker weet is dat ze allemaal verdomd goede muziek maakten die je terug brengt naar die gouden jaren vijftig en zestig. En dit combineert heel goed met alle soorten barbecue, dat is zeker!

Hot Roa(d)ster

Cool Grills - Amerikaanse Klassiekers bij Blue Smoke BBQ Cool Grills
Zoals u weet, ik ben gek op die sliert blauwe rook die zich vanuit mijn barbecue de tuin door krult. Maar er zijn meer soorten blauwe rook waar ik dol op ben...

Hierbij de speciale Blue Smoke BBQ selectie van Elvis en zijn vrienden, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Califormia Dreamin'

California, prachtig land, prachtige stranden, knappe mensen.

Californische muziek gaat heel goed samen met mager vlees zoals kalkoen, kip en rund zoals "tri-tip" (wat we in Nederland en BelgiŽ niet als zodanig kennen) of "Bool Kogi", Koreaanse rib-eye.

Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen
Vooral als je op dieet bent is een sappige kalkoen een interessante optie voor de barbecue!

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ Californische selectie, in willekeurige volgorde:

Hier Uw Advertentie ?


Classic Rock

Rock classics, altijd een goede keuze. Classic Rock is universeel, en past bij elke barbecue.

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ selectie van Rock klassiekers, in willekeurige volgorde:

Hier Uw Advertentie ?


Soul Brothers & Sisters

Als barbecue soul-food is, dan is Soul de muziek die er bij past.

Soul muziek past qua herkomst uitstekend bij barbecue kip of warm gerookte varkens hielen.

Hierbij de speciale Blue Smoke BBQ selectie van hete rokende Soul muziek, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Surinaams Geroosterd Varken Surinaams Geroosterd Varken
In Suriname wordt dit geroosterd varken Losie Agoe Metie genoemd. Mijn vriend Edgar maakt het gewoonlijk op Kerstavond. Iedereen die langs komt moet een stuk proeven.
En Brada! - het is lékker!

Reggae, Calypso & Zo

Deze rock-steady beats en rollende geluiden van de zonnige eilanden gaan goed samen met varken, kip of vis.

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ eiland selectie, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Mexico Lindo

Prachtig Mexico. Prachtige mensen. en ze zingen allemaal! Terwijl de Cubanen het dansen in het bloed hebben, zo hebben Mexikanen het zingen in het bloed. Allemaal !!!

En dan het eten! Ay Hombre, ongelooflijk. Diep geworteld in de Mexikaanse grond vind je een ongelofelijke culinaire cultuur, zeer divers, smakelijk en verfijnd.

Mexikaanse muziek, van wat voor soort dan ook, gaat bijzonder goed samen met elk soort barbecue.

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ Mexikaanse selectie, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Cuba, Ay Mi Cuba

Cubanen zingen, ademen, slapen, werken en eten muziek. Dus, een Cubaanse barbecue is simpelweg niet mogelijk zonder muziek. En dans!

Terwijl barbecue in Cuba momenteel niet op het prioriteitenlijstje staat, hebben de Cubanen hun traditie van de "Lechon Asado" op Kerstavond ("la Nocha Buena") behouden. Bij deze barbacoa wordt (liefst) een heel varken ("el Macho") boven de gloeiende resten van een houtvuur in een kuil - of in een groot stalen vat - geroosterd.

Behalve varken, zijn kip, lam of vis een goede basis voor een Cubaanse barbecue. En, natuurlijk, chivo!

Pargo a la Plancha, Playa Tarará, La Havana, Cuba

Juancho's All-Time Cubaanse Klassiekers

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ selectie van Cubaanse klassiekers, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Salsa

Als je er een tropsich feest van wil maken, met een tropische maar toch chique inslag, dan is echte salsa de beste optie.

Salsa, afkomstig uit het Caribisch gebied, gaat goed samen met vakensvlees, vis of kip, bijvoorbeeld:

Juanita's Gerookte Kippenpoten Juanita's Gerookte Kippenpoten
Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!

Juancho's All-Time Salsa Klassiekers

Hier dan de speciale Blue Smoke BBQ Salsa selectie, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Merengue

Merengue is de nationale muziek van de Dominikaanse Republiek. Merengue is ook de beste vriend van de DJ omdat het het ideale ritme en uitstraling heeft om de mensen de dansvloer op te krijgen.

Merengue en barbecue? Wel, in de Dominikaanse Republiek kun je kip verwachten, maar ook varken en vis. En, natuurlijk, chivo!

Juancho's All-Time Merengue Klassiekers

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ heet rokende Merengue selectie, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke Highway Chicken Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...

Bachata

Bachata is een echte tropische muziekssoort, afkomstig uit de Dominikaanse Republiek. Het is romantisch, maar ook heel levendig, en ritmisch, met een typische, hooggestemde akoustische gitaar met een geluid dat een beetje aan steeldrums doet denken.

Met de wortels in de Dominikaanse Republiek gaat het geluid van de Bachata heel goed samen met elke kip, varken of vis barbecue. En, natuurlijk, chivo!

Juancho's All-Time Bachata Klassiekers

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ romantische Bachata selectie, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?


Cumbia, Por Favor!

Cumbia, koningin van de zuid Amerikaanse ritmes, een mix van Afrikaanse percussie, Spaanse opbouw, en Indiaanse melodie en melancholie, de ziel van Colombia. Rock-steady beat net als Reggae, maar dan met een totaal ander geluid. Man, ik hou van die accordeons!

Foto van de Colombiaanse Cumbia Band Los Corraleros de Majajual door Blue Smoke BBQ.

De populariteit van Cumbia heeft zich verspreid vanuit Colombia noordwaarts naar naar Panama en Mexico. Cumbia combineert daarom heel goed met elke soort tropische barbecue.

Juancho's All-Time Cumbia Klassiekers

Bij deze de speciale Blue Smoke BBQ hete Cumbia selectie, in willekeurige volgorde:Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !