HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Indische Babi Pangang Saus No. 2

Babi Panggang op de Barbecue!

Wij kregen van de Indische schoonmoeder van een vriendin een mooi recept voor Babi Pangang dat zij altijd maakte in de braadpan. Toen wij dit recept ombouwden naar ons eigen barbecue Babi Pangang recept vonden we het belangrijk om die heerlijke combinatie van kruiden en specerijen uit het originele braadpan-recept zo veel mogelijk te behouden.

We vonden namelijk dat de aromas van ui, knoflook, gember en kruiden - waarin volgens het originele recept het vlees in de braadpan gestoofd wordt - heel erg goed passen bij de zoet-zure Indonesische Babi Pangang Saus No. 1 die bij het serveren op de schaal over het vlees heen gaat.

Zodoende kwamen we op het idee om voor ons barbecue babi pangang recept de Indonesische Babi Pangang Marinade na gebruik te bewaren om er een tweede, dikkere babi pangang saus van te maken waar we het vlees bij het serveren in leggen.

Indische babi pangang saus no. 1 voor varkensvlees of kip Babi Pangang Saus No. 2

Bij het serveren wordt het warm gerookte babi pangang vlees gesandwiched tussen deze dikkere Indonesische Babi Pangang Saus No. 2 aan de onderkant, en de dunnere Indonesische Babi Pangang Saus No. 1 er boven op.

Deze donker gekleurde zoet zure saus past perfect bij het gegrillde vlees, de Atjar Tjampoer, en de Babi Pangang Saus No. 1
Babi Pangang Saus Ingredienten

Voor dit babi pangang saus recept heeft u de volgende ingredienten nodig:


1 kop
Indonesische Zoet Zure Marinade


Picture of Indonesian sweet and sour marinade. De bovenstaande hoeveelheden zijn voldoende voor ongeveer 1 kop Indische zoet zure babi pangang saus, hetgeen genoeg is voor 1 tot 1½ pond vlees.
Babi Pangang Saus Bereidingswijze:

By cooking the used Indonesian sweet and sour marinade you will obtain a wonderful barbecue sauce. Nadat de Indonesische Babi Pangang Marinade gebruikt is voor het marineren van het vlees, giet je alle resterende saus (met alle ui, knoflook en gember er in) in een steelpan of dergelijke.

Breng het geheel een paar keer aan de kook om alles goed te steriliseren.

Bewaar tot je het nodig hebt.
Suggestie van de Pit Boss:

OK, wat zou u denken van een onvergetelijke zelf gemaakte barbecue Babi Pangang:


Barbecue Babi Pangang !

Babi Panggang Deze originele Babi Pangang is tamelijk makkelijk op de barbecue te maken, en je weet echt niet wat je proeft...
Ontdek HIER de heerlijke Indische barbecue!Gerelateerde Recepten


Indonesische Zoet Zure Marinade voor Babi Pangang

Foto van Indonsesische Zoet Zure Marinade Voor deze zoet zure babi pangang marinade fruiten we eerst een mix van ui, knoflook en gember tot de keuken lekker ruikt. We laten de boel dan eerst afkoelen voordat we het vlees er bij doen.

Indische Babi Pangang Saus Recept No. 1

Foto van Babi Pangang Saus Er moeten minstens honderd variaties zijn op het recept voor Indische zoet zure saus. Dit recept voor babi panggang saus komt van de Indische schoonmoeder van een vriend van ons.


Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !