HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Babi Panggang Saus No. 1

Babi Panggang op je Barbecue!

Er moeten minstens honderd variaties zijn op het recept voor Indische Zoet Zure Saus. Dit recept voor Babi Panggang Saus komt van de Indische schoonmoeder van een vriend van ons. Tot nu toe hebben we dit lekkere saus recept alleen nog maar gebruikt voor Indisch zoet zuur varkensvlees, oftewel Babi Panggang. We zijn er echter van overtuigd dat het voor zoet zure kip - Ajam Panggang - ook zeer geschikt is.

Even voor de absolute duidelijkheid: in het Maleis betekent "Ajam Panggang" of "Ayam Pangang" zoet zure kip, en zoet zuur varkensvlees is "Babi Panggang" of "Babi Pangang".

Indische zoet zure saus no. 1 voor varkensvlees of kipZoet Zure Saus Ingredienten


Voor dit zoet zure saus recept heeft u de volgende ingredienten nodig.


1¼ kop
4
½ kop
1-2 theelepels
2 eetlepels
1 eetlepels
2 eetlepels
Water
Bouillon Blokjes (van die kleintjes)
Tomaten Puree
Sambal Oelek (of hete chili saus)
Suikerstroop
Maizena
Lauw Water

Bovenstaande hoeveelheden zullen ongeveer 1 kop Indonesische saus opleveren, wat genoeg is om 1 tot 1½ pond vlees mee te bedekken.

Zoet Zure Saus Bereiding


-

Bouillon Blokjes Breng het water aan de kook in een steelpan o.i.d., draai het vuur laag, voeg de bouillon blokjes toe en roer tot ze opgelost zijn; (U kunt dit water met bouillonblokjes natuurlijk ook vervangen door zelfgetrokken kippenbouillon, let dan wel op het zout)

-

Voeg de tomatenpuree toe, de Sambal Oelek (of hete chili saus) en de suikerstroop, roer tot u een gladde saus heeft, en laat nog een paar minuutjes pruttelen;

-

Proef de saus, breng op smaak met een extra bouillon blokje en/of Sambal Oelek, naar gelang uw persoonlijke voorkeur;

-

Meng de maizena in een apart kommetje door twee eetlepels lauw water;

-

Indische zoet zure saus tijdens de bereiding Voeg al roerende geleidelijk de twee eetlepels met het water/maizena mengsel toe aan de saus, blijf roeren tot de saus glad is, en laat vervolgens de saus een paar minuten pruttelen zodat de maizena gaar wordt en de saus bindt;

-

De saus moet nu tot een mooie consistensie gebonden zijn; Als u de saus nog te dun vindt, voeg dan nog wat meer water/maizena toe tot u tevreden bent met het resultaat.

Suggestie van de Pit Boss:

Welnu, wat zou u denken van een onvergetelijke zelf gemaakte barbecue Babi Pangang:


Barbecue Babi Pangang !

Babi Panggang Deze originele Babi Pangang is tamelijk makkelijk op de barbecue te maken, en je weet echt niet wat je proeft...
Ontdek HIER de heerlijke Indische barbecue!Gerelateerde Recepten


Indonesische Zoet Zure Marinade voor Babi Pangang

Foto van Indonsesische Zoet Zure Marinade Voor deze zoet zure babi pangang marinade fruiten we eerst een mix van ui, knoflook en gember tot de keuken lekker ruikt. We laten de boel dan eerst afkoelen voordat we het vlees er bij doen.

Indische Babi Pangang Saus Recept No. 2 ( met ui )

Foto van Babi Pangang Saus Het leek ons een goed idee om voor onze BBQ babi pangang de Indische zoet zure marinade na gebruik te bewaren om er een tweede, dikkere babi pangang saus van te maken waar we het vlees bij het serveren in leggen.


Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !