Blanke Saus met Dragon
Lekker bij Kalkoen en Ander Wit Vlees!
Niet al onze barbecue saus recepten zijn even scherp of kruidig. Deze zachte saus met dragon past heel mooi bij de wat subtielere smaken van varkensvlees, kalfsvlees en gevogelte.
Voor deze witte saus maken we eerst een roux van boter en bloem die we met een scheutje room mooi glad maken. Vervolgens voegen we aan de romige saus een smaak basis toe door middel van kippenbouillon en een paar eetlepels van het vocht uit de druipbak onder het vlees in de barbecue.
Dan maken we er een fijne kruidige saus van door toevoeging van dragon en peper. Tot slot geven we de zacht pittige dragon saus de gewenste consistentie door toevoeging van witte wijn.
Ingrediënten
Zorg dat je de volgende ingredienten klaar hebt staan voordat je met de bereiding van dit blanke dragon saus recept begint:
50 gram |
50 gram |
100 ml |
1 blokje |
1/4 liter |
2 eetlepels |
1 - 2 eetlepels |
1/2 theelepel |
voldoende |
naar smaak: |
boter (ongezouten) |
bloem |
room (of koksroom) |
kippenbouillon (10 gram) |
heet water |
vocht uit de druipbak van de barbecue |
dragon, fijngehakt |
zwarte peper korrels, halfgrof gemalen |
droge witte wijn |
zee zout (zonder jodium) |
Bereidingswijze
Deze blanke dragon saus is redelijk eenvoudig te bereiden:
Suggestie van de PitBoss
De zachte smaak van deze romige saus met dragon combineert goed met:
Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen
Sinds twee jaar gaat er bij ons op Kerstavond een kalkoen de barbecue op. Dit is niet alleen een actieve
invulling van een feestelijke avond, het is nog fantastisch lekker ook!