HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Welkom bij Blue Smoke Barbecue!

Bij Blue Smoke BBQ ligt de nadruk op recepten voor indirect grillen en warm roken in een op houtskool gestookte barbecue rookoven, waarbij we graag zo veel mogelijk eerlijke, zuivere en oorspronkelijke ingredienten gebruiken. Ontdek de eenvoudige barbecue methode en gemakkelijke barbecue recepten waarmee bijvoorbeeld een perfecte hele kip grillen - beter gezegd: een hele kip roken - een peuleschil wordt.

Rookoven recepten? Wat dacht je van een hele kalkoen roken, of een gerookte parelhoen? Of een flink stuk zelf gerookt spek? Barbecue rosbief of een mooie gerookte lamsbout?

Foto van Warm Gerookte Kalfs Spare Ribs door Blue Smoke BBQ

Hele gegrilde kip. Zelf spek roken, varkenshielen roken, of ander zelf gerookt varkensgebraad. Een hele parelhoen roken. Een hele gerookte kalkoen - zonder aanbranden of uitdrogen - het is geen kunst!

Juancho Indirect grillen + warm roken = gezond + lekker!

Keep smokin'!

JuanchoHier Uw Advertentie ?

Op deze pagina:

Culinaire Roots ?

Met een Beetje Hulp van mijn Vrienden...

Barbecuen op het Web!

Hetgeen Vooraf Ging...

Een Mooi Vaderdag Kado...

Primitieve Neigingen?

Mijn Andere Hobbies...

TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue


Hier Uw Advertentie ?


Culinaire Roots ?

Voordat we over mijn Weber Grill beginnen: Mijn culinaire roots liggen in de keuken van mijn moeder die echt heel erg goed kan koken. Verder heb ik het geluk dat mijn mooie vrouw ook nog eens een buitengewone kokkin is. De kookkunsten van deze twee vrouwen vormen voor mij de standaard waar ik, bewust of onbewust, al het andere eten mee vergelijk.

Ik laat me verder ook graag inspireren door de landen waar ik gewoond of gereisd heb. Mijn barbeque avonturen worden onder anderen beinvloed door de eetculturen van de Verenigde Staten, Venezuela, Mexico, Cuba, Belgie, Nederland, Suriname, Spanje, India, Indonesia en - natuurlijk - China.Hier Uw Advertentie ?


Met de Hulp van mijn Vrienden...

Een paar van mijn prettig gestoorde vrienden... Een paar van mijn prettig gestoorde vrienden... En dan zijn daar mijn vrienden, die heel mooi prettig gestoord zijn...


Prettig gestoorde vrienden... Een paar van mijn prettig gestoorde vrienden... Die mij steunen door dik en dun, in goede tijden en in slechte tijden...


Een paar van mijn prettig gestoorde vrienden... En die altijd klaar staan als vrijwilliger om mijn rokerige culinaire creaties te komen proeven...


Ik ben mijn vrienden veel verschuldigd!Hier Uw Advertentie ?


Barbecuen Op het Web!

Na twee of drie jaar worstelen met html codes en css-geheimtaal is het me in 2006 eindelijk gelukt om een enigszins serieuze website van de grond te krijgen, en hier is hij dus!

Wij roken door, zomer en winter, dus deze website zal altijd in aanbouw blijven. (Wees gerust, deze vorm van roken is niet ongezond en is zelfs toegestaan in restaurant of café!)

Kijk lekker rond en kom binnenkort weer eens terug om te zien wat we de laatste tijd zoal onder het deksel van onze barbecue gehad hebben!

Juancho Veel plezier bij uw eigen barbecue avonturen!

Met de rokende groeten,

Juancho


Blauwe RookHier Uw Advertentie ?


Hetgeen Vooraf Ging...

Onze derde Hibachi was een dubbele Na zo'n 25 jaar vlees grillen op een Hibachi Grill kan ik je zeggen dat dat meestal erg leuk was en vaak goede resultaten gaf. Vooral mijn geglazuurde Oosterse ribbetjes gingen er altijd goed in bij de werkmens.

Echter, ik moet je ook bekennen dat ik naar mijn gevoel in die tijd ook een paar ton vlees zwart geblakerd heb, terwijl ik - door ervaring wijs geworden - kip niet eens durfde aan te raken.

Een steak of koteletje grillen ging prima, maar op de Hibachi kreeg ik simpelweg het binnenste van een kippenpoot niet veilig gaar zonder de buitenkant in een verkoolde mummie te veranderen waar iedereen bang van werd...Hier Uw Advertentie ?


Een Mooi Vaderdag Kado...

Op een zaterdag in juni 2004, besloot ik dat ik voor Vaderdag wel recht had op zo'n glanzend zwarte Weber barbecue.

Beetje duur misschien, maar vooruit, laten we eens gek doen, dacht ik.

Achteraf gezien was dit waarschijnlijk een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven. (mannen, natuurlijk is mijn vrouw Juanita het hier niet mee eens, maar jullie begrijpen mij ;-)

In juni 2004 ontdekte ik de combinatie van indirect grillen en warm roken, een heel ontspannen manier van barbecue, met ongelofelijke resultaten.Hier Uw Advertentie ?


Primitieve Neigingen?

Gevaar! Open vuur! Echte rook! Hitte! De geur van geschroeid vlees! Buiten!

Ik denk dat mannen van nature een fascinatie hebben met vuur en gevaar, en dat zij daarom zo dol zijn op de barbecue. Deze primitieve neigingen zouden best wel eens een paar honderd duizend jaar geleden wortel geschoten kunnen hebben. Het zit misschien wel in de genen, wie weet.

Hoe dan ook, zelf voel ik regelmatig van die primitieve neigingen, en ik geef er graag aan toe...

-

Zomer of winter, ik steek er graag de fik in.

-

Ik vind het fijn om in die heerlijk geurende rook te staan.

-

Ik geniet van een mooie vonkenregen uit mijn aanmaakschoorsteentje.

-

Niets heerlijkers dan in de warme zon onder mijn parasol met een koud biertje naast mijn hete en rokende weber grill.

-

Niets leukers dan in de koude natte regen droog onder mijn afdakje met een koud biertje naast mijn hete en rokende barbecue.

-

Niets mooiers dan een sappige kip of een kilo of drie spareribs die tot op het bot gaar gerookt zijn in mijn hete en rokende barbecue.
Hier Uw Advertentie ?


Mijn Andere Hobbies...


Muziek!

Barbecue & Muziek! Muziek is een van Juancho's grootste passies.

Als u uw barbecue feest een bepaalde sfeer wilt geven, dan kan de juiste muziek je geweldig helpen!Toys for Boys: Cool Grills !!!

Cool Grills - Amerikaanse klassiekers bij Blue Smoke BBQ Zoals u weet, ik ben gek op die sliert blauwe rook die zich vanuit mijn barbecue de tuin door krult. Maar er zijn meer soorten blauwe rook waar ik dol op ben...
Nieuwe aanwinst: Pontiac Parisienne CabrioletHier Uw Advertentie ?Barbecue Technologie...

Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over barbecue "technologie":
Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !